Schema de Granturi: Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar
Beneficiar: Școala Gimnazială ”Dimitrie Luchian” Piscu
Titlul proiectului: ” Împreună, oriunde și oricând”
cod F-PNRAS-2-2023-1506
Contract de finanțare nr. ISJ Galați_6067/17.05.2024/ nr. unitate școlară 1130/17.05.2024
Scopul general: asigurarea accesului egal şi sporit la educaţie, asigurarea calităţii învățământului în perspectiva pregătirii pentru o societate şi economie bazată pe cunoaştere, realizarea unui sistem educaţional performant, echitabil şi eficient, precum și eficientizarea procesului instructiv-educativ.
Obiectivele
- Reducerea ratei abandonului școlar: reducerea abandonului școlar prin implementarea unor programe de sprijin și intervenție timpurie pentru elevii în situații de risc. Aceste programe vor implica și consiliere individuală și de grup, acordarea de ajutor în învățare pentru a sprijini elevii defavorizați și implicarea familiilor în procesul de învățare al copiilor lor.
- Creșterea ratei de absolvire: creșterea ratei de absolvire prin identificarea și remedierea cauzelor care determină abandonul școlar și prin dezvoltarea unui mediu școlar inclusiv și motivant. Crearea unui climat de colaborare școală- părinți și organizațiile locale pentru a asigura sprijinul necesar elevilor în dificultate și pentru a oferi oportunități suplimentare de învățare și dezvoltare a abilităților.
- Îmbunătățirea participării la Evaluarea Națională: vom crește rata de participare la Evaluarea Națională prin furnizarea de suport și pregătire adecvată pentru elevi. Vom organiza cursuri opționale de pregătire, vom oferi resurse suplimentare de învățare și vom asigura orientarea școalară a absolvenților de gimnaziu pentru a identifica oportunitățile pe care le poate deschide clasa a IX-a pentru viitorul elevilor.
- Asigurarea unui mediu școlar sigur și inclusiv: ne propunem să asigurăm un mediu școlar sigur și inclusiv, în care elevii să se simtă protejați și susținuți, prin implementarea unor politici și programe de prevenire și combatere a bullyingului, promovarea valorilor de toleranță și respect, precum și crearea unui climat școlar prietenos și colaborativ.
- Dezvoltarea unei educații holistice: prin cluburile școlare din timpul anului școlar dar și din perioada vacanței de vară dorim să oferim elevilor o educație holistică, care să acopere nu doar aspectele academice, ci și dezvoltarea personală și abilitățile socio-emoționale ale elevilor. Includerea în activitățile cluburilor a unor programe și activități care promovează dezvoltarea personală, comunicarea eficientă, rezolvarea de probleme și abilitățile de viață necesare pentru succesul pe termen lung al elevilor. Aceste obiective vor fi realizate prin colaborarea strânsă între actorii școlii, autoritățile educaționale locale, părinți, organizații locale și membri ai comunității.
Pagina de facebook a proiectului nostru vă pune la dispoziție informații despre activitățile derulate:
https://www.facebook.com/groups/509990868828396/
ANUNȚURI :